018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Uroš Petrović: “U Srbiji ne postoji škola za darovitu decu” (VIDEO)

Od:
Komentari: isključeni

Koje greške roditalji prave u vaspitanju svoje dece, na koji način podstaći mališane predškolskog i školskog uzrasta da razmišljaju i stiču funkcionalna znanja i kako prepoznati i usmeriti darovito dete, biće tematika predavanja koju organizuje NTC Program u niški Regionalni centar za profesionalni razvoj zaposlenih u organzovanju.
NTC program podiže nivo intelektualnih sposobnosti dece, sprečava poremećaj koncentracije i pažnje, razvija motoriku, brzinu razmišljanja, povezivanja i zaključivanja primenjuje se u 6 gradova srbije. U Nišu ga primenjuju nastavnici desetak osnovnih škola. Njen autor je dr Ranko Rajović koji je najavio predavanje u Regionalnom centru za edukaciju prosvetnih radnika.
Posle predavanja za roditelje, nastavnike i decu, u regionalnom centru za edukaciju prosvetnih radnika, predstavnici NTC Programa tokom zimskog raspusta i to od 12. do 16. januara 2015.godine, organizovaće NTC školicu za darovite đake četvrtog razreda svih niških osnovnih škola. Najbolji polaznici ove škole biće asistenti NTC Programa i nastaviće da rade na njegovom širenju i implementaciji u drugim školama i sredinama.