018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Novo ruho manastira Sv. Đorđe

Komentari: isključeni
Tagovi:

Manastir „Sveti Đorđe“ u Kamenici dobio je osvetljenje, dok je prostor oko njega popločan, a deo fasade uređen. Predsednik gradske opštine Pantelej, Srđan Savić, kaže da je ovo jedan od najvažnijih spomenika kulture ovoga kraja, pa je njegovo uređenje od velikog značaja za grad, posebno u godini obeležavanja 1700 godina od donošenja Milanskog edikta.

S obzirom na to da je reč o jednom od najznačajnijih srednjevekovnih verskih objekata, čija istorija datira još od 15. veka, rukovodstvo Opštine, ali i grada mora učiniti sve da se on i očuva, jer pored istorijskog, ima i edukativni značaj, kažu predsednik gradske opštine Pantelej, Srđan Savić i predsednik Skupštine ove opštine Bratimir Vasiljević.

Iako je do sada mnogo učinjeno za uređenje ovog manastira, ostalo je još mnogo posla, kažu u crkvenom odboru sela Kamenica i dodaju da im je drago što imaju podršku rukovodstva opštine, Direkcije za izgradnju grada i javno-komunalnog preduzeća „Gorica“.

Direktor javno-komunalnog preduzeća „Gorica“ Branimir Jezdimirović najavljuje da će se uređenje ovog prostora nastaviti, pa bi tako na proleće trebalo da bude postavljen i dečji mobilijar.

Uređenje prilaza manastiru, kao i dodatna ulaganja u infrastrukturu, biće jedan od prioriteta opštine u narednom periodu, najavljuje predsednik Savić.

Povezane vesti