018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Uređenje centra Medoševca (VIDEO)

U Medoševcu su počeli radovi na uređenju centra sela, te bi tako uskoro stanovnici ovog naselja trebalo da dobiju crkvu, fontanu, pijacu i kružni tok, ali i asfaltirane ulice, najavio je predsednik opštine Crveni krst Darko Bulatović. On je dodao da je ovo samo početak, a da je u planu sređivanje ulica i u Popovcu, Sečanici i Humu.

Savet građana i udruženje “Pravi korak” pokrenuli su inicijativu za uređenje prigradskog naselja Medoševac, koje je, iako na samo par kilometara od centra grada, u velikoj meri zapušteno. Planirano je izmeštanje trafo-stanice, izgradnja nove okretnice, ali i crkve koja bi se nalazila na parceli od 18 ari na vojnom zemljištu, za šta je Vojska dala saglasnost, a ovih dana se očekuje i potvrda iz Ministarstva odbrane.

-Pored ovoga, asfaltiraće se ulice Proleterska, Đuke Dinić, Save Kovačevića u Medoševcu, ali mi tu nećemo stati, imamo veliki posao, a to je sređivanje i ostalih prigradskih naselja, jer je naš zadatak da i ljudima koji ne žive u gradu omogućimo pristojne uslove za svakodnevni život - kaže za NTV Darko Bulatović, predsednik GO Crveni krst.

Branislav Jovanović, izvršni direktor Direkcije za izgradnju grada, kaže da je za ove radove izdvojeno dvanaest miliona dinara iz programa održavanja.

Ulaz u Medoševac je trenutno bez uličnog osvetljenja, ali, kako je najavljeno, to bi trebalo da bude rešeno narednih dana čim se okonča javna nabavka.

Povezane vesti