018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Uređenje atarskih puteva u opštini Palilula

Komentari: isključeni

Na teritoriji opštine Palilula do kraja ove godine biće revitalizovano i uređeno preko šest kilometara atarskih puteva u seoskim naseljima. U toku prethodne godine sličnim projektima uredjeno je oko 13 kilometara puteva u većini sela ove opstine. Namera je da se meštanima olakša prilaz obradivim površinama i omoguće bolji uslovi za rad, kažu u opštini.

Na teritoriji opštine Palilula nalazi se 15 sela  sa velikom obradivom površinom, pa je prioritet obezbeđivanje adekvatnih prilaza poljoprivrednim parcelama. Već krajem oktobra, kada se završe tenderi počeće uređenje još šest i po kilometara atarskih puteva u selima Mramorski potok, Gornje Međurovo, Krušce, Lalinac.

Vrednost ovogodišnjih radova na teritoriji opštine Palilula je četiri i po miliona dinara, a sredstva obezbeđuje grad i Ministrstvo poljoprivrede.  Inače, u okviru ovog projeta do kraja godine, biće uređeno 26 kilometara atarskih puteva u svih pet opština na teritoriji grada Niša.

Prošle godine na teritoriji Niša, od ukupno 35 kilomatara adaptiranih atarskih puteva, u opštini Palilula je preuređeno 13 kilometara  i to u Mramarskom potoku, Čokotu, Gornjem i Donjem Međurovu, Lalincu, Vukmanovu, Suvom Dolu i Bubanj selu.