018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Uoči Sednice Skupštine zasedao Korisnički savet

Komentari: isključeni

Uoči sutrašnje Sednice gradskog parlamenta, u niškoj Skupštini zasedao je Korisnički savet. Pravilo je da pred svaku sednicu ovo savetodavno telo da svoju procenu onoga o čemu će se odbornici izjašnjavati, a to su, u ovom slučaju, bili izveštaji javnih i javno-komunalnih preduzeća i ustanova, protokol o saradnji Grada Niša i Univerziteta, kao i Odluka o usvajanju planova detaljne regulacije za odmorište, koje će biti izgrađeno na auto-putu kod Trupala.

Grad Niš će ubuduće izdvajati deset miliona dinara godišnje, kao pomoć niškom Univerzitetu, što Beograd i Novi Sad već čine. To je jedna od tačaka o kojima se danas izjašnjavao i Korisnički savet, koji je procenjivao i ostale teme o kojima će sutra raspravljati odbornici – a to su i izveštaji o radu javnih i javno-komunalnih preduzeća i ustanova. Predsednik saveta Miloš Bojović kaže da većih zamerki na izveštaje nije bilo, s tim što se o izveštajima Narodnog pozorišta i Gradske toplane nije ni raspravljalo.

Korisnički savet imao je priliku da ocenjuje i buduću Odluku o usvajanju planova detaljne regulacije, što će omogućiti izgradnju odmorišta na auto-putu kod sela Trupale. Tu je i Predlog odluke o umanjenju cene zakupa javnih površina za 10 odsto. Ovo se najpre odnosi na vlasnike letnjih bašta, kojima će cena zakupa biti smanjena za 10 odsto po uposlenom radniku, s tim što će umanjenje moći da ostvare za najviše 50 odsto. Sednica gradskog parlamenta počinje sutra u 9 sati, a direktan prenos, kao i do sada, moći ćete da pratite na NTV-u.

Povezane vesti