018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

UO: Poslovanje specijalne bolnice „Sokobanja“ u skladu sa zakonom (VIDEO)

Poslovanje Specijalne bolnice “Sokobanja”, kao i rad njene direktorke Ljiljane Isaković potpuno je u skladu sa zakonom, rekao je na pres konferenciji, držeći, kako kaže, validnu dokumentaciju, predsednik Upravnog odbora ove bolnice dr Saša Živić. On je rekao da su Specijalnu bolnicu posetili predstavnici nekoliko Ministarstava, inspekcije i Fonda za zdravstveno osiguranje, i da, suprotno tvrdnjama 20-oro uzbunjivača, nema nikakvih nepravilnosti. Živić tvrdi da se ni protiv jednog rukovodioca ne vodi postupak, kao i da su razlog svih nesuglasica i optužbi u ovoj bolnici loši međuljudski odnosi.

Bolnica u Sokobanji redovno isplaćuje mesečne zarade, i sve naknade za 219 zaposlenih, nema dugovanja, a prošle godine zabeležen je suficit od 60 miliona dinara. Prema Upravnom odboru, problema u poslovanju nema.

Živić je ranije danas razgovarao sa uzbunjivačima i imao primedbu na Agenciju za borbu protiv korupcije zato što status uzbunjivača traje 8 meseci. On je dodao da se više od 80 odsto zaposlenih izjasnilo protiv štrajka.

Podsetimo, 20-ak radnika mesecima unazad tvrdi da direktorka bolnice Ljiljana Isaković zloupotrebljava službeni položaj. Upravni odbor ističe da nema dve struje, i da im je glavni cilj da se loši međuljudski odnosi reše.

Povezane vesti