018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Univerzitet u Nišu okuplja istaknute stručnjake (VIDEO)

Komentari: isključeni

Pamet Srbije decenijama se odlivala u inostranstvo. Da bismo potpomogli lokalni razvoj, ljudi koji su iz Niša otišli u svet, potrebniji su nam nego ikada. Njihovo uključenje u domaće projekte doprinelo bi poboljšanju privrednog okruženja, pa je zato Univerzitet u Nišu rešio da ih pozove i okupi oko ove ideje.

,,Ujedinimo pamet Srbije“ – naziv je projekta kojim niški Univerzitet želi da okupi naše istaknute stručnjake, privrednike i studente u dijaspori. Namera je da se oni uključe u naše projekte, zarad benefita koji bi se najpre osetio na ovim područjima. Ova inicijativa predstavljena je u sedištu Univerziteta u Banovini.

Prof.dr Dragan Antić, rektor Univerziteta u Nišu, kaže da su u kontaktu sa našim stručnjacima u svetu i da oni žele da učestvuju u ovoj ideji.

Na skupu su svi istaknuti naučni i privredni radnici pozvani da se priključe projektu ,,Ujedinimo pamet Srbije“. Sve aktivnosti koje doprinose razvoju našeg regiona biće od koristi. Tokom prezentacije predstavljen je i internet sajt ,,Okupimo pamet“, pod pokroviteljstvom Univerziteta u Nišu.

Povezane vesti