018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Univerzitet Metropolitan: Za dva zanimanja prijemni ispit 5. jula (VIDEO)

Od:
Komentari: isključeni

Na Univerzitetu Metropolitan, završen je prjemni ispit za upis na prvu godinu akademskih studija. Budući brucoši konkurisali su za smerove Softversko inženjerstvo i informacione tehnologije. Svi koji budu zainteresovani za ova zanimanja, dobiće priliku za polaganje prijemnog ispita i 5 jula.
Studenti Univerziteta Metropolitan, stiču znanja po programima koji su priznati u svetu i usaglašeni sa zahtevima najvećeg broja kompanija iz oblasti racunarstva. Da bi srednjoškolci postali brucoši ovog Univerziteta, polažu prijemni ispit iz matemataike i informatike.

Za potrebe sopstvenih start-up firmi, koje će od jeseni početi sa radom u IT inkubatoru Poslovno -obrazovnog centra ovog Univerziteta, firma Ej plas kraud (A+Crowd) studentima koji upišu osnovne akademske studije, između ostalog nudi besplatno studiranje i posao.
Prednost za upis imaju kandidati koji su osvojili neko od prva tri mesta na regionalnim, republičkim ili međunarodnim takmičenjima iz informatike ili matematike.
Pored 50 besplatnih stipendija za studente osnovnih studija, firma A+Crowd, obezbedila je i 15 besplatnih stipendija za studente na master studijama i 10 za studente druge,treće i četvrte godine.