018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Uništeni senici na Bubnju (VIDEO)

Komentari: isključeni

Nekoliko senika za odmor kod spomen parka Bubanj uništeno je sinoć. To je bacilo senku na tradicionalnu izviđačku akciju koja se ovde održava. Predsednik gradske opštine Palilula Boban Džunić osudio je ovaj čin i očekuje reakciju nadležnih.

Izviđači koji su odjutros pripremali akciju kažu da su zatekli veoma ružnu sliku, ali da su koliko-toliko uspeli da prikupe polomljene i zapaljene daske koje su bile na sve strane. Predsednik gradske opštine Palila Boban Džunić kaže da je šokiran ovim prizorom i istakao da je to problem koji se mora sitemski rešiti.

U izviđačkom odredu “Kralj Petar Prvi” kažu da su došli ovde kako bi, između ostalog, mladim izviđačima pokazali kako da brinu o prirodi, a polomljeni senici šalju veoma lošu poruku.

Ipak, mlade izviđače tri izviđačka odreda sa teritorije Palilula enzuzijazam nije napustio, pa su se potrudili da vreme na Bubnju što kvalitetnije iskoriste.

Akcija “Ljubičica, lepo ti je lice” organizovana je 14. put povodom početka proleća, a veliki broj mališana koji se ovde okupio daje nadu da ćemo posledice huliganstva u budućnosti gledati što manje.

Povezane vesti