018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Uništene mreže ribokradica (VIDEO)

Komentari: isključeni
Tagovi: ,

Ribarske mreže dužine 2.680 metara, oduzete od ribokradica od početka ove godine, uništene su u prostorijama DOO „Južna Morava 2″. To je polovina mreže koja je zaplenjena na Bovanskom jezeru, Južnoj Moravi, Nišavi i Oblačinskom jezeru, dok je prva uništena početkom aprila, potvrdio je za NTV ribočuvar Ninoslav Milenković.

U niškom preduzeću „Južna Morava 2″ od početka godine zaplenjeno je gotovo 5 kilometara mreže, koja je ribolovcima oduzeta zbog nelegalnog korišćenja. Sečenje mreža organizuje se dva puta godišnje.

- U aprilu su uništene 92, a jesenjom akcijom 174 mreže. Danas uništavamo 95 mreža, odnosno 2680 metara. Radi se u prisustuvu nadležnih službi – kaže ribočuvar Ninoslav Milenković.

Milenković dodaje da je u pojačanoj kontroli ribočuvarska služba u 2013. obišla oko sto hiljada kilometara, legitimisala 9525 ribolovaca i izdala 790 zapisnika o priviremenom oduzimanju opreme. U „Južnoj Moravi 2″ dodaju da su ribolovci zatečeni bez pecaroške dozvole ili sa mrežama dužni da plate kaznu od 25.000 do 50.000 dinara.

Podsetimo, tokom prošle godine ribočuvarska služba zaplenila je i uništila ukupno šest i po kilometara mreže.

 

 

 

 

 

 

 

Povezane vesti