018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Unapredjenje ekonomske saradnje sa Slovenijom

Komentari: isključeni

Premijeri Slovenije i Srbije, Alenka Bratušek i Ivica Dačić, dogovorili su se u sredu u Beogradu o unapređenju ekonomske saradnje kroz zajedničke nastupe preduzeća iz dveju zemalja na trećim tržištima.

- Postavili smo temelje za dobre odnose, zasnovane na uzajamnom poštovanju. To je dobar put koji će biti primer i za širu regionalnu saradnju – izjavio je Dačić, uz ocenu da su od „formiranja nove vlade u Srbiji odnosi dveju zemalja na uzlaznoj liniji“.

Slovenačka premijerka rekla je da je Srbija „značajan partner za Sloveniju“ i poručila da se ipak „još mnogo toga može učiniti“ da se već dobra bilateralna saradnja unapredi.

Posle prve zajedničke sednice vlada Srbije i Slovenije, premijeri su na zajedničkoj konferenciji za novinare u Palati Srbija rekli da je u interesu obe države da se što pre reše otvorena pitanja sukcesije.

- U oblasti sukcesije moramo brže rešavati probleme i ubrzati saradnju, a današnji dogovor je prvi korak ka tome - ukazala je Bratušek, dodavši da dve zemlje mogu da do 15. novembra regulišu detalje o danas postignutom dogovoru o predaji Sloveniji rezidencije ambasadora SFRJ u Rimu.

Dačić je istakao da je sednica dve vlade održana u prijateljskoj i konstruktivnoj atmosferi, i izrazio nadu da će se unapređivati dogovorena saradnja u svim oblastima, a pogotovo investiciona.

- Investicije Slovenije u Srbiji su velike, a želimo da se taj trend nastavi – kazao je Dačić.

(Beta)

Povezane vesti