018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Unaprediti društvene sadžaje na selu

Komentari: isključeni

Gradski odbor DSS-a pokrenuo je inicijativu da se svake godine rekonstruiše po nekoliko domova kultura na seoskom području, a kojima bi upravljale mesne zajednice. Potpredsednik niškog DSS-a Saša Ilić kaže da je to jedan od načina da se na selu zadrže mladi, koji bi razvijali poljoprivredu, izvoznu šansu Srbije.

Svedoci smo da iz dana u dan sela nestaju, jer ljudi koji žive u ruralnim područjima nemaju osnovne uslove za život. Realnu šansu za preživljavanje imaju sela koja se nalaze do 20 kilometara od grada. Zbog toga u njih država i lokalna samouprava treba više da ulažu, kako bi se mladi zadržali na selu. Jedan od načina je da se unapredi kulturni i društveni sadržaj, kažu u niškom DSS-u.

Ilić dodaje da formiranje mesnih zajednica na liniji decentralizacije podržavaju sve stranke u Skupštini Grada i da bi, uz to, Grad trebalo veću pažnju da posveti i finansiranju kulturno-folklornih ansambala, sportskih klubova, organizovanju susreta sela, sajmova poljoprivrednih proizvoda i drugih vidova društvenog života na selu.

Povezane vesti