018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Unapređenje ugostiteljske delatnosti

Komentari: isključeni

Na okruglom stolu u Regionalnoj privrednoj komori Niš bilo je reči o tome kako unaprediti ugostiteljsku delatnost u Srbiji.
Raspravu o pravilnicima koji regulišu minimalne tehničke uslove i kategorizaciju ugostiteljskih objekata inicirao je Sektor za turizam pri Ministarstvu finansija i privrede, kao i Prvredna komora Srbije i Regionalna privredna komora Niš.

Samo 15 ugostiteljskih objekata u Nišu je kategorizovano, od toga 7 u poslednje 2 godine, a još 40 njih čeka. Kako unaprediti i standardizovati ugostiteljsku delatnost u Nišu i drugim gradovima Srbije, bilo je glavna tema debate na okruglom stolu čiji je domaćin bila Regiolnalan privredna komora Niš. Povod su Zakon o turizmu i prateći podzakonski akti doneti pre dve i po godine, odnosno Pravilnici o minimalnim tehničkim uslovima i kategorizaciji ugostiteljskih objekata.

Niški ugostitelji i hotelijeri kažu da su prepušteni sami sebi i da od nadlezniznih ne dobijaju nikakvu pomoc.

A u okviru prekogranicne saradnje sa bugarskom, RPK Zajecar i RPK nis zapocinju realizaciju jednogodisnjeg projekta pod nazivom «KULTUR» vrednog 142 000 evra.

Na javnoj raspravi u RPK NIS o izmenama i dopunama podzakonskih akata i pravilnika Zakona o turizmu prisustvovali su predstavnici Sektora za turizam Ministarstva finansija i privrede, Udruzenja za tzrizam i ugostiteljstvo PK Srbije

Povezane vesti