018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

“Unapređenje obuka u sektoru turizma“ (VIDEO)

Od:
Komentari: isključeni

Zahvaljujući specijalizovanoj obuci iz oblasti ugostiteljstva koja je deo projekta “Unapređenje obuka u sektoru turizma“ od oko 294 polaznika iz Jugozapadne Srbije 205 je do sada pronašlo posao. Ovakva obuka ima za cilj da budućim ugostiteljima pruži znanje i veštine koje zahtevaju poslodavci i moderno ugostiteljstvo, a ovih dana priliku da steknu novo iskustvo imali su Piroćanci.
Kako bi se turizam u Srbiji razvijao neophodna je kvalifikovana radna snaga, kažu u Udruženju hotelijera i restorana Srbije. Zato ovo udruženje uz podršku Regionalne razvojne agencije “Zlatibor“ organizuje obuke za ugostitelje iz Jugozapadne Srbije. Ovoga puta 40 polaznika iz Pirota imalo je priliku da stekne nova saznanja koja im mogu pomoći u pronalaženju posla.
Oni koji su učestvovali u obuci koja je trajala 15 dana mogli su da uče od eminentnih stručnjaka a program se odnosio na obavljanje poslova kuvara, recepcionera, sobarica, barmena i drugih. Kako kazu iz udruženja, ovakva obuka mogla bi da se uskoro organizuje i u Nišu. Inače obuka je deo pilot projekta “Unapređenje obuka u sektoru turizma“ koji sprovodi Regionalna razvojna agencija “Zlatibor“ kroz Program razvoja proivatnog sektora u Jugozapadnoj Srbiji a koji finansira Švajcarska vlada preko Švajcarske agencije za razvoj i saradnju.