018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Ulazak Hrvatske u EU značajan i za Srbiju

Komentari: isključeni

Ulazak Hrvatske u Evropsku uniju od velikog je značaja i za Srbiju, jer ćemo imati veće šanse za plasman domaćih proizvoda na tržište Unije, a najvažnije je to što možemo da očekujemo i snažnu političku podršku Hrvatske za što brže članstvo Srbije, kaže Mila Vujić iz Evropskog pokreta.

Mila Vujić iz Evropskog pokreta ističe da je ulaskom Hrvatske u Evropsku uniju Srbija dobila značajnijeg i politički uticajnijeg suseda, i očekuje da će nam Hrvatska dati značajnu podršku za što brže pristupanje Uniji, ali to nije jedina korist koju će imati naša zemlja.

Ona ističe da je izuzetno važno što je Srbija na neki način dobila zeleno svetlo za početak pregovora, iako nema tačnog datuma, iada bi trebalo da počnu praktično na međunarodnoj konferenciji koja je zakazana za januar. U međuvremenu posebno treba uzeti u obzir da će pod lupom biti primena briselskog sporazuma.

Kad Srbija uđe u pregovore, prema rečima Mile Vujić, očekuju nas ozbiljne reforme u svim segmentima, koje ćemo morati striktno da sprovodimo. Ona očekuje da će biti otpora, kao što je to bilo i do sada, ali i da će posledice tih reformi suštinski pozitivno osetiti i građani, jer će postojeći sistemi u brojnim oblastima biti menjani iz korena.

Povezane vesti