018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Ulaganjem u poljoprivredu i stočarstvo protiv nezaposelnosti (VIDEO)

Komentari: isključeni
Tagovi: ,

Predstavnici Nišavskog okruga će od sledeće nedelje, zajedno sa inspektorima različitih resora, obići sve opštine od Ražnja do Gadžinog Hana, kako bi utvridili koji su gorući problemi njihovih meštana, i kako bi se preduzele mere za njihovo rešavanje.
Od 20.februara do 7. marta predstavnici lokalne samouprave obići će opštine Nišavskog okruga, kako bi sa njihovim predstavnicima razgovarali o gorućim problemima. U timu lokalne samouprave biće i inspektori koji će nakon sastanka moći i da deluju i krenu sa rešavanjem najvećih problema.
Jedan od problema sa kojim se susreće najveći broj opština je nezaposlenost, a ona se može suzbiti ulaganjem u stočarstvo i poljoprivredu, kaže Cvetković. Međutim osim ovog, konstantnog problema javljaju se i periodični, u čije rešavanje mogu biti uključene nadležne inspekcije ili čak nadležno ministarstvo.
Jedan od prioriteta lokalne samouprave u narednom periodu je i suzbijanje epidemije tularemije, kako se ona ne bi pojavila u ostalim opštinama okruga kao i to da li se zakon o planiranju i izgradnju zakonski sprovodi, kaže Cvetković. U timu lokalne samouprave biće i Niška televizija, pa će rezultati sastanaka, problemi opština i mehanizmi koji će se upotrebiti za njihovo rešavanje biti medijski propraćeni i transparentni.

Povezane vesti