018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Ulaganja u razvoj ruralne sredine

Komentari: isključeni
Tagovi: ,

Niškim poljoprivrednicima podsticajna sredstva iz gradskog budžeta za 2012. biće isplaćena do kraja proleća, kažu u Upravi za poljoprivredu.

Ulaganja u razvoj ruralne ekonomije na lokalnom nivou nastaviće se i ove godine, s tim da, zbog novog Zakona o podsticajima u poljoprivredi, direktnih subvencija više neće biti, ali će više novca dolaziti iz republičkih fondova.

Za sredstva za razvoj ruralne ekonomije na području Niša za 2012. prijavilo se ukupno 290 individulanih proizvođača, kao i udruženja poljoprivrednika. Njih oko 200 je odabrano da dobije podsticajna sredstva za razvoj stočarsko-mlekarske, zatim voćarsko-vinogradarske i povrtarske proizvodnje, kao i unapređenje posebnih programa za poljoprivrednike mlađe od 45 godina. Do sada je polovina dobila sredstva za sufinansiranje proizvodnje, a do kraja proleća bi trebalo svi da budu isplaćeni, kažu u Upravi za poljoprivredu.

Razvoj ruralne ekonomije na lokalnom nivou nastaviće se i ove godine, s tim da će biti nekih izmena u direktnim subvencijama zbog novog Zakona o podsticajima u poljoprivredi, a koji će uskoro da usvoji republička skupština, ističu u gradskoj Upravi za poljoprivredu.

Sredstva namenjena poljoprivrednom fondu na području Niša u 2013. očekuju se u maju i biće na nivou prošle godine, odnosno od dvadeset pet do trideset tri miliona dinara, što je za 30 odsto više nego 2011. godine.

Povezane vesti