018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Ukradeno 13 ovaca

Porodici Krstić iz Sićeva u noći između četvrtka i petka ukradeno je trinaest ovaca. Policija je izvršila uviđaj, a šteta je procenjena na oko 1000 evra. Krstići kažu da se ovako nešto nikada nije dogodilo u njihovom selu i da ne mogu ni da predpostave ko je mogao da učini ovako nešto.

Neuobičajena krađa dogodila se prošle nedelje u Sićevu. Kada je jedan od domaćina u petak ujutru obišao svoj obor, video je da nisu sve ovce na broju. Stoku, međutim, nije odneo gladni predator, već čovek.

Obor se nalazi na oko pola kilometra od porodičnog doma Krstića, a okolne kuće su potpuno prazne, pa niko nije mogao da vidi ko je i kada odneo ovce.

Ukradene ovce i jagnjad Krstiće koštaju oko 1000 evra. Međutim, šteta je višestruka, jer ovce koje su ostale bez svoje jagnjadi sada će davati manje mleka nego inače.

U Sićevu, kako kaže domaćin, ima oko 250 ovaca. Od njih korist imaju i meštani, ali i pastiri koji ih čuvaju. Od ranog proleća, pa sve do kasne jeseni, nekoliko čobana iz pirotskog kraja dođe u selo da čuva ovce, jer ovako mogu da zarade prosečnu platu mesečno. Sićevački domaćini udružuju svoja stada kako bi na ispašu išla o istom trošku. Međutim, ovog proleća sićevačkim stadima faliće 13 ovaca.

Povezane vesti

 • Vladislav Ristic

  Sicevo -18.000
  Mestanin sela, Vladislav Ristic, upucuje otvoreno pismo: Gradonacelniku Nisa-
  Predsedniku Opstine Niska Banja -

  Uvazeni Gospodine,

  U Sicevu se dogodilo nesto sto zaprepascuje svakoga mestanina, kradja zive stoke u velikom broju, sto se nikada nije dogodilo u nasem mestu.Pored sitnih kradja u polju (voca,sume,nekoliko sadnica), u samome selu, kuce i domacinstva su (koliko sam obavesten)postedjene od lopova, bar do sada.
  Verujem da ce mestani sada biti pod stresom i imati novih glavobolja.
  Ja sam povratnik, napustio sam Pariz posle 40 godina, volim Sicevo i nastojim da pomognem u organizovanju sela.Medjutim, selo nema Mesnu Zajednicu, lokalna samouprava nedostaje u svim vidovima zivota.Selo je apsolutno neorganizovano, a bilo je, krajem sedamdesetih godina izabrano najbolje i najlepse, na takmicenjima (1979)…
  Ja bih vas zamolio da nam pomognete da ostvarimo formiranje Mesne Zajednice, u sto kracem roku.Sicevo je imalo tradiciju da se o svim vaznim lokalnim potrebama ili problemima okupi, diskutuje i glasanjem izjasni za ili protiv donosenja odluka.To je najdemokraticniji vid samouprave.Ja cu nastojati da pomognem da se to ostvari.
  U ovome trenutku razmisljamo o instaliranju nekoliko video kamera, na svim prilazima sela, kao i na glavnim raskrsnicama unutar sela.Da imamo M.Zajednicu, to bi vec bilo resavano.Ovako, ne znamo ni kome da se obratimo.Postoji totalna inertnost opstinskih organa, mi cemo to ili da ispravimo, ili cemo da osnujemo M.Zajednicu, pa makar ona bila i nelegalna.Tome u prilog ide i vrlo haoticna poljoprivreda, seljaci ne znaju sta da urade sa proizvedenim proizvodima (najorganizovaniji su nadkupci)ili se pojedino voce uopste i ne skuplja.Neobradive zemlje ima sve vise, a to, u ovim teskim prilikama, nije nikome normalno.
  Ukratko, seljaci su prepusteni sami sebi, ne sazivaju se skupovi a kada se to i desi, zbog nedovoljno jasnog obavestenja, nema dolazenja.
  Evo, ovim kratkim prikazivanjem situacije, nadamo se da cete vise upoznati nasu situaciju.Izvestite nas na profilu „Selo Sicevo“ (preko 400 prijatelja mogu dobiti poruku).
  Unapred se zahvaljujemo, uz prijateljski pozdrav!

 • http://Sicevo Darko

  Ruke im se osušile dabogda!!!! :D