018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Ukradena rakija opasna po život

Komentari: isključeni
Tagovi: ,

Rakija opasna po  život, posle 15 godina, ponovo preti Nišlijama. Policija je danas saopštila da su iz magacina niškog Centra za vinogradarstvo, tokom vikenda, ukradene flaše po zlu čuvene „zozovače“ – proizvođača Miodraga Živadinovića, od koje je svojevremeno umrlo čak četrdeset troje ljudi.

Prema prvim informacijama, danas, prepodne Policijskoj upravi u Nišu prijavljeno je da su, tokom vikenda, odnete flaše sa „lozovačom“, „brendi kruškovcem“, „limun votkom“ i pićem „loza prirodna“, proizvođača „Živadinović“, navodi su u saopštenju. U ovom trenutku se ne zna koliko je flaša punih otrova u ko zna čijim rukama: možda deset, možda sto, možda više stotina.

Iz policije apeluju na građane, da ukoliko primete neko od pića navedenog proizvođača, odmah pozovu broj 192.

Opasno piće nalazilo se u magacinu Centra na Bulevaru cara Konstantina, na osnovu rešenja Okružnog suda u Nišu iz 1998. godine, a zašto sporno piće nije uništeno, za sada niko ne želi, ili ne zna, da objasni.

Srbiju je pre 15 godina potresla afera „zozovača“, kada se metanolom iz lozove rakije otrovalo 56, a umrlo četrdeset troje ljudi, zbog čega je proizvođač Miroslav Živadinović iz Niša, osuđen na dvanaest godina zatvora.

Povezane vesti