018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Uklonjen deo reklame sa zgrade u centru [UPD] (VIDEO)

Komentari: isključeni
Tagovi: , ,

Deo reklame “Agrokombinata” uklonjen je sa solitera u Obrenovićevoj 2, jer se deo konstrukcije odvojio, a zbog jakog vetra koji je duvao prethodnih dana pretila je opasnost da padne.Reklama je na ovoj zgradi oko 4 decenije, kažu stanari, a kako firma ne postoji godinama nije jasno ko je nadležan za njeno održavanje i uklanjanje.

Reklama nekadašnjeg niškog “Agrokombinata”, koja poslednjih 40 godina stoji na soliteru u centru grada, sada je uklonjena, makar njen veći deo, koji je bio odvojen od zida zgrade i pretio da usled jakog vetra padne na trotoar ili kolovoz. Iako je neko vreme pre uklanjanja reklame prostor oko zgrade bio obezbeđen, on je nesiguran već duže vreme, kažu iz skupštine stanara.

U inspekciji GO „Medijana“, međutim, kažu da su oni nadležni za pokretne reklame, dok je za one koje su pričvršćene za objekte ili tlo neophodna dozvola Uprave za planiranje i izgradnju ili Uprave za komunalne delatnosti. U Komunalnoj policiji kažu da je, ukoliko nema vlasnika, odgovornost na inspekcijama – komunalnoj i građevinskoj.

Sa ovog solitera je pre 4 godine pala metalna reklama teška oko 400 kg, koja, na sreću, nikoga nije povredila. Na krovu je i dalje reklama “Metalke”, koja, takođe, ne postoji godinama, a ko će i kada naložiti uklanjanje ovog natpisa pitanje je. Stanari će, kažu, zahtevati da i on bude uklonjen pre nego što postane pretnja za njihovu i bezbednost prolaznika. Inače, prva četiri slova reklame “Agrokombinata” koja su i dalje na soliteru, biće uklonjena čim vatrogasno vozilo koje može da podigne korpu na tu visinu bude u funkciji, kažu u „Nišstanu“.

Povezane vesti