018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Uklonjen grafit sa džamije u Nišu (VIDEO)

Komentari: isključeni

Po nalogu Direkcije za izgradnju grada danas je uklonjen grafit  „1389″ sa Islam-agine džamije u centru Niša. Natpis je i ovoga puta uklonila Kika gradnja.

Iako je ovo deo saradnje sa Kika gradnjom, izvršni direktor Direkcije za izgradnju grada Branislav Jovanović apeluje na Nišlije da više ne ispisuju grafite na džamiji ili bilo kojem drugom važnom objektu u gradu. Jovanović kaže da se godišnje iz gradskog budžeta izdvoji čak šest miliona dinara da bi se natpisi prekrečili, što može da se upotrebi, na primer, za izgradnju mobilijara u dvorištima vrtića, kaže Jovanović.

Ovo je treći put za šest meseci da je Islam-agina džamija u centru Niša na meti. 8. marta je nepoznata osoba razbila prozor iznad ulaza kamenom zamotanim u kesu. 13. jula je osvanuo natpis “Ratko Mladić”. Natpis  „1389″ ispisan je  pre nekoliko dana. Kupola na minaretu je obnovljena u junu. Islam-agina džamija je zapaljena 11. marta  2004. tokom martovskog pogroma Srba sa Kosova i Metohije. Grad Niš je do sada uložio oko tri miliona dinara za obnavljanje džamije.

Povezane vesti