018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Uključi se – kakvo civilno društvo želiš? (VIDEO)

Komentari: isključeni
Tagovi: ,

Strategija za razvoj civilnog društva predviđa niz mera i aktivnosti kojim će biti poboljšana saradnja između organa javne uprave i organizacija civilnog društva, što praktično znači veće uključivanje građanja u proces donošenja odluka koje se tiču ovih organizacija. Svoje predloge i sugestije izneli su i predstavnici lokalne samouprave u Nišu kao i niške civilne organizacije.

Niš je jedan od desetak gradova u kojima je predstavljen nacrt strategije za razvoj civilnog društva. Ono što je do sada nedostajalo je strateški pristup koji će vladu i njene institucije da obaveže da zakonodavno, institucijski i finansijski omogući da građani koji se udružuju mogu nesmetano da se uključe u proces donošenja odluka.

Predstavnici gradske vlasti smatraju da su ovakve strategije od velike važnosti i da su neophodne zbog bolje organizacije na državnom, a zatim i na lokalnom nivou.

Socijalno preduzetništvo volonitranje i neformalno obrazovanje neke su od tema o kojima se razgovaralo. Sa sastanka je poručeno i da je jak civilni sektor posebno bitan u procesu pridruživanja EU.

Povezane vesti