018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Ukida se stomatološka služba Hitne pomoći? (VIDEO)

Komentari: isključeni

Stomatološka služba niškog zavoda za hitnu medicinsku pomoć, uskoro bi mogla da bude ukinuta, upozoravaju zaposleni. Tvrde da prema novoj, predloženoj sistematizaciji Ministarstva zdravlja, za zubare u hitnoj nije predviđeno nijedno radno mesto, odnosno da je broj izvršilaca na toj poziciji-nula. Zbog toga, radnici dežurne stomatologije, koja je oformljena još pre 27 godina, traže podršku građana i već danima u centru Niša ispred Kalče, prikupljaju potpise.

Dežurnoj stomatologiji niškog zavoda za Hitnu medicinsku pomoć, nakon gotovo tri decenije rada i postojanja, preti katanac. Zaposleni tvrde da prema novom kadrovskom planu zdravstvene zaštite resornog Ministarstva, ovoj dežurnoj službi nije potreban nijedan izvršilac, odnosno da je predviđen broj radnika na toj poziciji nula. Iz rukovodstva upozoravaju da to indirektno znači, da bi dežurna stomatologija uskoro mogla da prestane da postoji.

Zbog toga, zaposleni u ovoj dežurnoj službi već nekoliko dana unazad traže podršku Nišlija, i prikupljaju potpise protiv eventualnog gašenja.

Radnici stomatološke službe, potpise će prikupljati do 9. marta, od 10 do 16 sati, a nakon toga će, uz zahtev za opstanak Službe, ti potpisi biti dostavljeni Ministarstvu zdravlja i gradskim vlastima.

Povezane vesti