018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

„Ujedinjeni protiv GMO“ za planetu kakvu nam je priroda dala (VIDEO)

Komentari: isključeni

Iako je uzgajanje i uvoz genetski modifikovane hrane zakonom strogo zabranjeno u našoj zemlji, lobističke i druge interesne grupe rade na tome da se GMO uvede na mala vrata, kažu u novoosnovanoj inicijativi “Ujedinjeni protiv GMO”. Oni tvrde da u našoj zemlji već postoji 5000 hektara pod genetski modifikovanom sojom, kukuruzom i drugim povrćem, a da za to niko ne odgovara. Zbog toga, pozivaju organizacije i pojedince da im se pridruže u borbi za zdravu životnu sredinu.

Predstavnici incijative “Ujedinjeni protiv GMO” ističu da ove organizme nije stvorila priroda, da su napravljeni u laboratoriji i da izazivaju bolesti i nepredvidive mutacije kod ljudi koji ih konzumiraju. Pošto, kako kažu, u ovom trenutku niko ne može da garantuje da GMO već nije ušao u našu zemlju, oni su pozvali nevladine i vladine organizacije, sva udruženja koja brinu o zdravlju ljudi, kao i verske, političke i studentske organizacije da im se pridruže u, kako kažu, odbrani života i planete kakvu nam je priroda dala.

Nišku inicijativu „Ujedinjeni protiv GMO“ za sada čine Ekološki pokret Niša, Družina hrasta i Udruženje za zaštitu Jelašničke klisure i Suve planine “Natural wild”, ali se nadaju da će im se uskoro pridružiti veliki broj pojedinaca i organizacija, jer je, ističu, reč o problemu koji se tiče svih nas.

Povezane vesti