018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Uhapšeno 12 osoba, za 11 određena mera zadržavanja do 48 sati

Od:
Komentari: isključeni

Niška kriminalistička policija uhapsila je danas 12 osoba i za 11 odredila meru zadržavanja do 48 sati, zbog sumnje da su izvršili krivična dela Zloupotreba službenog položaja, Falsifikovanje službenih isprava i Zloupotreba odgovornog lica, saopšteno je u niškoj policijskoj upravi. Procenjuje se da su time oštetili budžet Republike Srbije i opštine Doljevac za iznos preko 40 miliona dinara. Za pet osoba se intezivno traga, a među njima je i aktuelni predsednik oštine Doljevac Goran Ljubić, potvrđeno je u policiji.

Mera zadržavanja je određena Ivanu S., inspektoru Poreske uprave u Doljevcu, Gradimiru S. predsedniku MZ Malošište, Bojanu T., zameniku direktora JKP Doljevac, Saši M., vlasniku firme „Sale Kop“ Kočane, Siniši D. vlasniku firme „RD 180″ Orljane, Dragani M., radnici JKP Doljevac, Zoranu E., nadzornom organu u JKP Doljevac i radniku Direkcije za izgradnju opštine Doljevac, Draganu U., radniku JKP Doljevac, Davoru S., radniku JKP Doljevac, Draganu Đ, vlasniku firme „Pekop“ Belotinac, Draganu V., radniku firme „Vodogradnja“ Pukovac. Za Zorana C., nadzornog organa u AD Niskogradnja Niš, još uvek se utvrđuje da li će mu biti određena mera zadržavanja.

Niška policija intezivno traga za Goranom Lj., predsednikom opštine Doljevac, Zoranom Lj., vlasnikom preduzeća „Vodogradnja“ Pukovac, Dejanom S., direktorom JKP „Doljevac“, Bratislavom D., nadzornim organom u JP Direkcija za izgradnju Doljevac i Slobodanom Z. iz Ćuprije.

Sumnja se da je predsednik opštine Doljevac Goran Lj. preduzeću „Vodogradnja“ Pukovac, vlasništvo njegovog rođenog brata Zorana, dozvolio eksploataciju zemljišta sa parcela u Malošištu, bez naknade i bez neophodne procedure i odobrenja Ministarstva poljoprivrede, čime je naneo štetu opštini Doljevac u iznosu od preko 22 miliona 300 hiljada dinara.

Osim toga, Zoran se tereti da je oštetio i budžet Republike Srbije, jer u periodu od 2008. do 2012.godine, PD „Vodogradnja“ nije obračunavala i uplatila vodoprivrednu taksu na ime izvađenog materijala iz vodotoka Južne Morave koja iznosi više od 2.5 miliona dinara za koji iznos je i oštećeno Ministarstvo poljoprivrede i šumarstva.

Pored toga on se tereti za brojne malverzacije 2007. i 2008. godine oko kupovine parcela pored auto puta Beograd-Niš-Leskovac i izbegavanje plaćanja poreza.

U izvršenim proverama vezanim za javne nabavke, koje su sprovedene u periodu od 2011. do 2013.godine, utvrđeno je da su ugovorom o građenju koji je zaključen 14.03.2012.godine između JP Direkcija za izgradnju Doljevac i AD Niskogradnja Niš a koji se odnosi na asfaltiranje lokalnih puteva u mesnim zajednicama u opštini Doljevac, ponovo fakturisani isti radovi na istim ulicama koje su već asfaltirane, tako da je oštećen budžet opštine Doljevac za 760.282,91 dinara.

Po isteku mere zadržavanja, sva osumnjičena lica će sa krivičnim prijavama biti sprovedena u nadležno tužilaštvo.