018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Uhapšeni zbog zloupotrebe položaja i falsifikovanja službenih isprava

Komentari: isključeni
Tagovi:

Niška policija podnela je krivičnu prijavu protiv Denisa I. (1975) iz Doljevca, zbog osnova sumnje da je izvršio krivična dela zloupotreba službenog položaja i falsifikovanje službene isprave i krivičnu prijavu protiv Dejana C. (1981) iz Pukovca, zbog osnova sumnje da je falsifikovao isprave.

Postoje osnovi sumnje da je prvoosumnjičeni Denis I. u periodu od 2. do 25. aprila 2013.godine, kao radnik Sportskog saveza Doljevac, prekoračenjem svojih službenih ovlašćenja iskoristio pečat Sportskog saveza Doljevac i njime overio neophodnu dokumentaciju za ostvarivanje prava na kredit, a koju je drugoosumnjičeni Dejan C. sačinio i potpisao u svojstvu žiranta kao zaposleni, iako nije u radnom odnosu Sportskog saveza. Osumnjičeni Denis I. je tako sačinjenu dokumentaciju predao firmi “Mikrorazvoj“, po osnovu koje mu je Privredna banka Beograd odobrila kredit u iznosu od 160.000,00 dinara.

Na ovaj način, osumnjičeni Dejan C. je omogućio da prvoosumnjičeni Denis I. ostvari protivpravnu imovinsku korist u ukupnom iznosu od 160.000 dinara

Protiv osumnjičenih Denisa I. i Dejana C. krivična prijava će u redovnom postupku biti dostavljena nadležnom tužilaštvu u Nišu.

Policijski službenici Policijske uprave u Nišu intenzivno rade na rasvetljavanju svih okolnosti krivičnog dela.

Povezane vesti