018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Uhapšeni zbog zloupotrebe ovlašćenja

Komentari: isključeni
Tagovi: ,

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova uz saglasnost Osnovnog javnog tužilaštva u Aleksincu, uhapsili su u Nišu:

D. P. (1964) iz Niša, bivše odgovorno lice preduzeća “Pharmahem“ D.O.O. Niš,

I. P. (1989) iz Niša, odgovorno lice preduzeća “Naiss chem“ D.O.O. Niš i

M. P. (1986) iz okoline Niša, odgovorno lice preduzeća “Naiss chem“ D.O.O. Niš, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo zloupotreba ovlašćenja u privredi.

Sumnja se da je D. P., aprila 2010. godine, u svojstvu odgovornog lica preduzeća “Pharmahem“ D.O.O. Niš, prodao više lokala u robnoj kući u Sokobanji, preduzeću “Javor chem“ D.O.O. Niš, a koje je promenilo naziv u preduzeće “Naiss chem“ D.O.O. Niš čiji je vlasnik I. P.

Postoje osnovi sumnje da je prodaja lokala, koji su predstavljali deo stečajne mase preduzeća “Pharmahem“ D.O.O. Niš, izvršena neposredno pre otvaranja prethodnog stečajnog postupka koji je pokrenut krajem aprila 2010. godine, iako je rešenjem nadležnog suda u Nišu zabranjeno raspolaganje imovinom i isplata sa računa stečajnog preduzeća “Pharmahem“ D.O.O. Niš u nameri izvlačenja imovine iz stečajne mase.

Takođe, sumnja se da su I. P. i M. P. u periodu od februara do septembra 2012. godine, u svojstvu odgovornih lica preduzeća “Naiss chem“ D.O.O. Niš prodali lokale robne kuće u Sokobanji oštećenim pravnim i fizičkim licima, iako su znali da su lokali deo stečajne mase preduzeća “Pharmahem“ D.O.O. Niš i na taj način pribavili protivpravnu imovinsku korist u iznosu od oko 12,2 milona dinara.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova, nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti sprovedeni Osnovnom javnom tužilaštvu u Aleksincu.

 

Povezane vesti