018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Uhapšeni funkcioneri

Komentari: isključeni
Tagovi: ,

Niška policija je 24. jula lišila slobode Miloša M. (1978), zbog osnova sumnje da je izvršio krivično delo zloupotreba službenog položaja podstrekavanjem, Lelicu K. (1958), zbog osnova sumnje da je izvršila krivično delo zloupotreba službenog položaja i Tanju M. (1971) i Milenu V. (1958), zbog osnova sumnje da su izvršile krivično delo zloupotreba službenog položaja pomaganjem.

Sumnja se da je osumnjičena Lelica kao predsednik Gradske opštine Crveni krst, u nameri da osumnjičenom Milošu pribavi protivpravnu imovinsku korist iskoristila svoj službeni položaj i 2. jula 2010.godine, zaključila Ugovor o poslovno-tehničkoj saradnji sa Agencijom „NLPRO“ čiji je vlasnik osumnjičena Milena, a na osnovu koga je Agencija trebalo da izradi Plan strategije razvoja Gradske opštine Crveni krst i to bez sprovođenja postupka javne nabavke. Navedeni Plan, koji je Miloš predstavio kao vlasništvo Agencije „NLPRO“, uradili su radnici Opštine Crveni krst, a Agenciji je uplaćena nadoknada u iznosu od 1.740.000 dinara, bez ispostavljenih računa o vrednosti izvršenih usluga. Uplaćeni novac je protivpravno prisvojio osumnjičeni Miloš, kod koga se nalazio pečat Agencije i koji je imao deponovan potpis u Agenciji.

Osumnjičena Lelica je takođe, 14.oktobra 2010.godine, zaključila ugovor o realizaciji projekta „Usamljenost šta to beše“ sa Agencijom „Integrisani servis“ čiji je vlasnik osumnjičena Tanja i na ime ugovorenih obaveza, angažovanja doktora, sociologai, psihologa, koje nisu izvršene uplatila 1.758.000 dinara na račun Agencije. Navedni novac je takođe prisvojio osumnjičeni Miloš na osnovu pečata i deponovanog potpisa u Agenciji.

Osumnjičena Lelica je nanela štetu Gradskoj opštini Crveni krst u iznosu od 3.489.000 dinara i uz pomoć osumnjičenih Tanje i Milene omogućila osumnjičenom Milošu da stekne protivpravnu imovinsku korist u navedenom iznosu.

Svi osumnjičeni će nakon isteka mere zadržavanja uz krivičnu prijavu biti privedeni istražnom sudiji radi saslušanja.

 

Povezane vesti