018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

[UPD] Uhapšeni direktori u Nišu zbog zloupotrebe službenog položaja (VIDEO)

Niška policija je saopštila da je, u okviru borbe protiv korupcije, uhapsila osam osoba zbog sumnje se da su oštetili budžet grada za 13,4 miliona dinara.

Niška policija uhapsila je Branislava Jovanovića, izvršnog direktora Direkcije za izgradnju grada i lidera niškog URS-a, Miodraga Breškovića bivšeg direktora Direkcije za izgradnju grada koji je aktuelni načelnik Uprave za komunalne delatnosti, aktuelnog direktora Direkcije Branislava Jocića, pomoćnika direktora za pravne poslove Direkcije Dragana Krečkovića, zamenika bivšeg direktora Gradske toplane Milana Ogrizovića, kao i Zorana Bankovića vlasnika preduzeća “Urban 018” i Slavišu Andrijaševića, vlasnika građevinskog preduzeća “Kosanica”.

Bivša direktorka Gradske toplane Gorica Mitić nije privedena zbog lošeg zdravstvenog stanja, ali se sumnjiči za ista krivična dela.

Direktor Gradske toplane Slobodan Maksimović je za NTV izjavio da ga je jutrošnja vest o hapšenju zatekla na hodniku i da nema nikakve informacije o tome.

Kako saznajemo, nalog za privođenje nije izdalo niško Osnovno tužilaštvo.

Policija je saopštila da se osumnjičeni Brešković, Jocić, Jovanović, Krečković, Mitić i Ogrizović terete da su 11. novembra 2010. godine investitoru-preduzeću „Urban 018″ iz Niša, vlasništvo Zorana Bankovića, svojim potpisima priznali navodne troškove izgradnje toplovoda i dozvolili priključenje na toplovodnu mrežu objekata u ul. Josifa Pančića br. 6-8 i u ul. Kozaračka br.17, bez plaćanja naknade za toplifikaciju, koja iznosi 7,3 miliona dinara.

Postoje osnovi sumnje da su Branislav Jocić, u to vreme u svojstvu direktora Direkcije za izgradnju Grada Niša i Gorica Mitić, u svojstvu direktora Gradske Toplane, 10. decembra 2008, sačinili i svojim potpisima overili Zapisnik sa održanog sastanka u vezi priključenja objekta na uglu ulica Hajduk Veljkove i Učitelj Miline na gradsku toplifikacionu mrežu. Time su investitoru Građevinskog preduzeća „Kosanica“ DO, vlasništvo Slaviše Andrijaševića, omogućili priključenje objekta na toplovodnu mrežu bez posebnih uslova. Odnosno, bez plaćanja dela nadoknade na ime toplifikacije koja iznosi oko šest miliona dinara, uz obrazloženje da je investitor sam izvršio izgradnju magistralnog toplovoda, duž ulice Učitelj Miline. Ovim je budžet Grada oštećem za isti iznos, a GP „Kosanica“ DO Niš, pribavili protivpravnu imovinsku korist u istom iznosu.

Po isteku mere zadržavanja, sva osumnjičena lica će sa krivičnom prijavom biće sprovedena u Više javno tužilaštvo u Nišu, saopštila je niška policija.

Povezane vesti

  • Gojko

    A zasto je izbrisan moj komentar ne smem da napisem moje misljenje?