018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Uhapšeni bivši direktori Kolubare

Bivši direktor Rudarskog basena „Kolubara“, Nebojša Ćeran, kao i još šestorica bivših funkcionera, uhapšeni su jutros jer se sumnjiče za malverzacije prilikom eksproprijacije zemljišta, potvrdio je direktor policije Milorad Veljović.

Osim Ćerana, uhapšeni su i Radosav Savatijević Kene, Ljubiša Nekić, Saša Radanović, Branko Vuković, Zoran Živković i Zoran Marković. Osumnjičeni se terete da su dod 2009. do 2010. godine Savatijeviću omogućili sticanje protivpravne imovinske koristi od blizu 119 miliona dinara.

Radoslav Savatijević Kene je bivši član Upravnog odbora Elektroprivrede Srbije, koji je već bio uhapšen prošle godine. Tužilaštvo za organizovani kriminal podiglo je dve optužnice protiv njega – jednu zbog afere „Kolubara“, a drugu zbog malverzacija u „Putevima Srbije“.
Pušten je iz pritvora da se brani sa slobode, nakon položenog jemstva od 250.000 evra, podseća Tanjug.

Potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić objavio je krajem januara ove godine da je Radosavu Savatijeviću, zvanom Kene, na ime eksproprijacije kuće u Vreocima u vreme prethodnog menadžmenta „Kolubare“ isplaćeno 1,2 miliona evra, iako objekat nije bio predviđen za iseljenje.  Ćeran je tada rekao da su naknade za preseljenje naselja Vreoci isplaćene po zakonu. Tokom 2010. godine, kako je rekao, isplaćeno je više od 350 avansa domaćinstvima u Vreocima i pokrenuta je eksproprijacija celog naselja sa više od 800 domaćinstava.

Inače, od kraja septembra 2012. godine, Ćeran obavlja funkciju vršioca dužnosti direktora Gradskog saobraćajnog preduzeća Beograd.

 

Povezane vesti