018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Uhapšena direktorka „Nise“ zbog pranja novca i falsifikovanja službenih isprava (VIDEO)

Komentari: isključeni
Tagovi: , ,

U nastavku borbe protiv suzbijanja privrednog kriminala uhapšena je 62-godišnja S. T. iz Niša, direktor privrednog društva „Nisa“, zbog sumnje da je falsifikovala službene isprave i prala novac, potvrdila je niška policija. Uhapšen je i 50-godišnji S.Z. iz Aleksinca, inspektor poreske uprave – filijale u Nišu, zbog sumnje da je zloupotrebio službeni položaj.

S.T. se tereti da je falsifikovanjem službenih isprava i pranjem novca pomogla 43-godišnjem Z.A, članu Upravnog odbora u preduzeću „Nisa“ i jednom od članova Konzorcijuma za kupovinu ovog preduzeća. Ona se sumnjiči da je 2008. godine sklopila ugovor o pozajmici u vrednosti od blizu 23 miliona dinara u koji je unet neistinit podatak da je Z.A uplatio taj novac na račun preduzeća „Nisa“. Sumnja se, kažu u policiji, da je taj novac pribavljen poreskom utajom.

Osim toga, uhapšen je i S.Z, koji se tereti da je u svojstvu poreskog inspektora poreske uprave filijale u Nišu, u postupku utvrđivanja poreza na kapitalnu dobit u januaru 2013. godine, utvrdio poresku obavezu od 1.6 miliona dinara, da bi u ponovljenom postupku, u februaru 2014, utvrđeni iznos bio 23.8 miliona. Time je, navodi se u saopštenju, osumnjičeni omogućio protivpravnu korist poreskom obvezniku Z.A. čime je oštetio budžet Republike Srbije za 22,2 miliona dinara.

Podsetimo da je za Z. A. raspisana međunarodna poternica i da se trenutno nalazi u pritvoru Republike Crne Gore, gde čeka izručenje u Republiku Srbiju.

Povezane vesti