018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Uhapšen zbog krijumčarenja ljudi

Komentari: isključeni
Tagovi: ,

Jedan muškarac iz Bujanovca uhapšen je noćas na naplatnoj rampi „Nais“, jer je kroz Srbiju želeo da prokrijumčari devetoro ljudi i to u svom automobilu. Strance iz Afrike i Azije, osumnjičeni Nebojša S. je od Bujanovca do Beograda trebalo da preveze za 450 evra. Pronađenim emigrantima izrečena je novčana kazna od 15.000 dinara, koja je preinačena u zatvorsku, u trajanju od 15 dana i zaštitnu meru udaljenja sa teritorije Republike Srbije u trajanju od jedne godine.

Operativnim radom policijski službenici Policijske uprave u Nišu, došli su do saznanja i lišili slobode Nebojšu S. (1970) iz okoline Bujanovca i doneli mu rešenje o zadržavanju do 48 sati, zbog osnova sumnje da je izvršio krivično delo nedozvoljen prelaz državne granice i krijumčarenje ljudi.

Osumnjičeni Nebojša je noćas oko 1 i 20 časova zaustavljen na naplatnoj rampi „Nais“ i u njegovom „fordu“, stranih registarskih oznaka pronađeno je 9 stranih državljana, tačnije dva Nigerijca, dva Senegalca, dva Bangladežana i 3 Avganistanca. Stranci bez putnih isprava ilegalno su ušli u Srbiju iz pravca Republike Makedonije. Osumnjičeni je emigrante prevozio u vozilu na kome su bila zatamnjena stakla i koje je bilo prerađeno da primi više osoba, a trebalo je da ih preveze od Bujanovca do Beograda za iznos od 450 evra.

Nakon isteka mere zadržavanja osumnjičeni će uz krivičnu prijavu biti priveden istražnom sudiji radi saslušanja.

Povezane vesti