018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Uhapšen zbog krijumčarenja ljudi

Komentari: isključeni
Tagovi: ,

Niška policija uhapsila je i Ejupa S.(1993) iz Preševa zbog osnova sumnje da je izvršio krivično delo nedozvoljen prelaz državne granice i krijumčarenje ljudi. Određena mu je mera zadržavanja do 48 sati.

Osumnjičeni Ejup je juče oko 9,20, u vozilu „golf“, vranjskih registarskih oznaka prevozio 8 stranih državljana bez putnih isprava, koji su ilegalno ušli u Srbiju iz pravca Republike Makedonije. Nakon što su policijski službenici pokušali da zaustave vozilo kojim je upravljao osumnjičeni, na auto-putu Beograd – Niš kod Katuna, osumnjičeni je iskočio iz vozila u pokretu i pokušao da se udalji, a vozilo je udarilo u zaštitnu ogradu. Niko od stranih državljana tom prilikom nije povređen.

Dvoje stranih državljana iz Sirije je izrazilo nameru da zatraži azil, a četiri Sirijca i dva Avganistanca su odvedena prekršajnom sudiji, koji im je izrekao novčanu kaznu od 10.000 dinara, koja je preinačena u zatvorsku, u trajanju od 10 dana i zaštitnu meru udaljenja sa teritorije Republike Srbije u trajanju od jedne godine.

Osumnjičenog Ejupa je prekršajni sudija zbog učinjenih prekršaja iz oblasti bezbednosti saobraćaja kaznio novčanom kaznom u iznosu od 231.000 dinara i zabranom upravljanja vozilom do 12 meseci.

Povezane vesti