018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Uhapšen vlasnik mesare „Matijević“

Pripadnici Uprave kriminalističke policije priveli su osam osoba zbog sumnje da su malverazacijama sa izdavanjem u zakup građevinskog zemljišta oštetili budžet grada Novog Sada i Republike Srbije u iznosu oko 1,3 miliona evra, saznaje RTS.

Među osumnjičenima su i bivši direktor Zavoda za izgradnju Novog Sada, funkcioner Demokratske stranke Borislav Novaković i vlasnik Industrije mesa „Matijević“ Petar Matijević.

Osumnjičeni su i nekadašnji Novakovićevi saradnici iz Zavoda za izgradnju Tatjana Gašović, Milana Sučević i Svetlana Bajić, kao i generalni direktor Industrije mesa „Matijević“ Milan Jozanov i bivši direktor firme „Aleksandar gradnja“ Zoran Ćulum.

RTS saznaje da je uhapšen i vlasnik „Aleksandar gradnje“ Vojislav Gajić, koji je bio u bekstvu.

Oni su osumnjičeni da su od 2007. do 2010. godine Industriji mesa „Matijević“ pribavili protivpravnu imovinsku korist od oko 1,8 miliona evra i „Aleksandar gradnji“ korist od oko 500.000 evra.

Direktor policije Milorad Veljović objasnio je da je osam osoba uhapšeno jer su u Zavodu za izgradnju Novog Sada u dogovoru sa vlasnicima privatnih preduzeća vršile nelegalnu prenamenu građevinskog zemljišta.

Veljović je naglasio da je policija delovala isključivo u saradnji sa Višim tužilaštvom u Novom Sadu, što znači da je tužilac bio taj koji je procenio kada su se stekli uslovi za procesuiranje osumnjičenih.

(RTS)

Povezane vesti