018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Ugovori za jedistven distributivni i proizvodni sistem u EPS

Od:
Komentari: isključeni

BEOGRAD - U Elektroprivredi Srbije (EPS) danas su potpisani ugovori o formiranju jedistvenog ekletrodistribitivnog preduzeća i o pripajanju sedam preduzeća za proizvodnju uglja i struje u Javno preduzeće EPS.

Ugovore su potpisali direktor EPS-a Aleksandar Obradović sa direktorima proizvodnih preduzeća iz sastava EPS-a, i direktorka Elektrodistribucije Beograd (EDB) Slobodanka Krčedinac sa direktorima dosadašnjih preduzeća za elektrodistribuciju, koja se od danas pripajaju EDB-u i čine jedinstveno preduzeće EPS distribucija.

„Danas je veliki da dan za EPS, jer stari način funkcionisanja EPS-a odlazi u istoriju“, rekao je Obradović novinarima, posle potpisivanja ugovora.

On je ukazao da će od danas sva proizvodna i distributivna preduzeća, iz sastava EPS-a, biti objedinjena pod jednim krovom, a ceo sistem će biti bolji, profitabilniji i efikasniji.

Obradović je ukazao da je potpisivanjem tih ugovora kompletirana prva faza korporativizacije EPS-a, koja zvanično treba da bude završena 1. jula, a druga faza korporativizacije će biti završena 1. jula 2016. kada će EPS iz javnog preduzeća preći u akcionarsko društvo.
Tanjug 01 Jun 2015 14:33