018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

UEFA: 3:0 za Srbiju, ali i minus od tri boda

Komentari: isključeni
Tagovi: , ,

NION – Disciplinska komisija Evropske fudbalske unije (UEFA) registrovala je danas prekinutu utakmicu između Srbije i Albanije službenim rezultatom 3:0 u korist Srbije, ali je istovremeno srpsku selekciju kaznila sa oduzimanjem tri boda u kvalifikacijama za prvenstvo Evrope, saopštio je danas Fudbalski savez Srbije.

Takođe, Srbija će naredne dve utakmice kao domaćin u kvalifikacijama igrati bez prisustva publike, dok je FSS, kao i Fudbalski savez Albanije platiti i novčanu kaznu od po 100.000 evra.

Fudbalski savez Srbije (FSS) saopštio je danas da će u 13 sati u Sportskom centru u Staroj Pazovi održati vanrednicu sednicu Odbora za hitna pitanja na kojoj će se analizirati kazna UEFA nakon prekinute utakmice sa Albanijom.

Kako se navodi, FS S će nakon sednice u saopštenju za javnost izneti reakcije na saopštene odluke i usaglašene stavove po svim pitanjima.

„Pisano obrazloženje donesenih odluka Kontrolne i disciplinske komisije UEFA biće dostavljeno FS Srbije u narednih pet dana, pa ćemo znati na osnovu kojih činjenica su izrečene pomenute kazne. Od dana prijema kompletno obrazloženih odluka, obe strane imaće rok od tri dana da najave žalbu Komisiji za žalbe UEFA. Posle podnošenja najave žalbe, obe strane imaće rok od pet dana da iste dostave nadležnom organu UEFA“, ističe se u saopštenju FS S.

Selektor Albanije Đani De Bjazi rekao je danas da odluka Evropske fudbalske unije (UEFA) da Srbiji dodelili pobedu službenim rezultatom (3:0) posle prekinute utakmice u Beogradu nije pravdedna..

„Razočaran sam presudom UEFA i ne mogu da razumem odluke Disciplinske komisije. Teško mi je da prihvatim da smo poraženi na više strana, to nije pravda. Oduzeto nam je ono što smo stekli na terenu“, rekao je De Bjazi, a prenosi italijanski list Tutosport.

Italijanski stručnjak najavio je da će se Fudbalski savez Albanije (FSHF) žaliti na ovu odluku.

Predsednik fudbalskog saveza Albanije (FSHF) Armando Duka najavio je danas žalbu na odluku Evropske fudbalske unije (UEFA) da se utakmica protiv Srbije registriju službenim rezultatom 3:0 u korist domaćina, kao i da se srpska selekcija kazni oduzimanjem tri boda u kvalifikacijama za prvenstvo Evrope.

„Nećemo se zaustaviti na ovome. Uložićemo žalbu i zahtevati naša prava. Verujem da će nakon tiga stvari biti promenjene. Ovo neće uticati na naše odnose sa UEFA“, rekao je Duka za albanski Ora Sport.

FSFH će kao i Fudbalski savez Srbije morati da plati novčanu kaznu od po 100.000 evra.

„Razočaran sam, odluka UEFA nije pravedna i nismo je zaslužili, ali donekle je očekivana s obzirom na izjave sudije i delegata posle meča. Ovo rešenje nikome ne odgovara i nije pravedno“, dodao je Duka. (TANJUG)

Povezane vesti