018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Udruženje Stari Niš – čuvari tradicije (VIDEO)

Od:
Komentari: isključeni

Uz probranu muziku, ples i poeziju, članovi udruženja Stari Niš su od večeras počeli novu tradiciju kulturno-zabavnih večeri koje će se održavati svake srede. Ponosni su što je u njihovim redovima sve više mladih koji prepoznaju vrednosti koje su se nekada negovale u našem gradu i spremni su da ih ponovo ožive.

Udruženje koje neguje gradsku tradiciju sada je otpočelo jednu novu – organizovanja kulturno-zabavnih večeri koje će se održavati jednom nedeljno. Osim žive muzike, svoja dela će predstavljati i niški umetnici, pa će biti i recitovanja poezije, predstavljanja kulturno-umetničkih društava i mini izložbi.

Iako su donedavno članovi udruženja mahom bili oni koji se sećaju Niša od pre više decenija, redovima “Starog Niša“ priključuje se sve više mladih koji su nezadovoljni duhom modernog grada, pa se može reći da ovo udruženje u poslednje vreme okuplja i mlado i staro.

“Stare Nišlije“ nakon uspešno publikovanog Niškog vesnika koji se, povodom obeležavanja stogodišnjice, bavi Velikim ratom, pripremaju objavljivanje novog časopisa.

Udruženje Stari Niš broji oko 400 članova, a osim druženja na ovakvim večerima, članovi organizovano idu i na izlete i putovanja.