018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Udruženje samohranih majki pomaže staračkim domaćinstvima (VIDEO)

Komentari: isključeni
Tagovi: ,

Udruženje samohranih majki ovih dana započelo je realizaciju Projekta pomoći staračkim domaćinstvima u Nišu. Reč je o projektu koji finansira Ambasada Kraljevine Norveške u Srbiji.
Šest geronto-domaćica obilaziće 18 staračkih domaćinstva i pružati im pomoć u odžavanju higijene, kupovini namirnica i lekova, kaže Nenad Todorović predsednik Omladinske mreže Udruženja samohranih majki.
Udruženje samohranih majki osnovano je 1999. godine. Danas okuplja 700 članica sa više od 1200 dece. Ova nevladina organizacija bavi se humanitarnim radom, pomaže majkama sa decom, starim i iznemoglim ljudima. Ovih dana započela je realizacija Projekta pomoći staračkim domaćinstvima u Nišu.
Najveći problem samohranih majki jeste zaposlenje, pa se pored humanitarnog, ovo udruženje bavi se i edukacijom samohranih majki, njihovom prekvalifikacijom i dokvalifikacijom.
Pored osposobljavanja za rad i zaposlenje, udruženje samohranih majki pomaže i njihovoj deci. Angažuju se predavači, koji besplatno pripremaju decu za polaganje prijemnih ispita.

Povezane vesti