018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Udruženje multiple skleroze proslavilo krsnu slavu (VIDEO)

Komentari: isključeni
Tagovi: ,

Niš je jedini grad u Srbiji koji ove godine nije smanjio izdvajanja iz budžeta za potrebe organizacija koje okupljaju osobe sa invaliditetom.

Rečeno je na svečanosti povodom obeležavanja Uspenja Presvete Bogorodice, krsne slave niškog udruženja obolelih od multiple skleroze, koje ove godine slavi veliki jubilej – 20 godina rada i postojanja.

Grad Niš, preko svojih ustanova socijalne zaštite i Saveta za rad sa osobama sa invaliditetom pri kabinetu gradonačelnika posebnu pažnju poklanja invalidnim licima.

Postojeća zakonska regulativa obavezuje svakog poslodavca da na 100 zaposlenih uposli po jedno invalidno lice, a lokalna samouprava, sa druge strane, daje poseban doprinos unapređenju položaja invalida i njihovih uduruženja. Infrastruktura u gradu takođe se prilagođava potrebama invalidinih lica.

Za dve decenije rada i postojanja Udruženje multiple skleroze učinilo je ogroman korak ka poboljšanju statusa niških udruženja koje okupljaju osobe sa invaliditetom, njihovom umrežavanju i finansiranju redovnih aktivnosti.

Pored članova niških Udruženja koja okupljaju osobe sa invaliditetom, na svečanosti povodom obeležavanja jubileja i krsne slave Udruženja multiple skleroze, prisustvovali su i direktori ustanova socijalne zaštite, predstavnici gradskih opština, kao i brojni gosti.

Povezane vesti