018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Udruženje Forum o toplani (VIDEO)

Od:
Komentari: isključeni

Gradska toplana je i dalje najčešći povod da se Nišlije obrate za savet Udruženju za zaštitu potrošača Forum. Nemogućnost stalnog isključenja sa daljinskog grejanja bez plaćana fiksnog dela računa u Forumu ocenjuju paradoksalnim, ali očekuju da se novim Pravilnikom o obračunu i preraspodeli toplotne energije uredi oblast koju, po svemu sudeći, svako tumači na način koji mu odgovara.
Nezadovoljni visinom računa za grejanje, brojne Nišlije bi da se isključe sa sistema daljinskog grejanja. Da bi to učinili moraju da se podvrgnu dosadnim i dugotrajnim sudskim postupcima. Ukoliko u tome i uspeju, to ne znači da im računi Gradske toplane neće stizati na kućnu adresu.
Jovanović Pravilnik o obračunu i preraspodeli toplotne energije ocenjuje nezakonitim. Optimista je, međutim, kada je reč o promeni Pravilnika budući da je pravnik ovog Udruženja član komisije koja će se time baviti.
Predsednik udruženja Forum u šali najavljuje da će sudijama i gradskim rukovodiocima podeliti odštampane primerke Zakona o zaštiti potrošača kako bi ih upoznao sa pravima ovako široke grupe građana.