018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Udruženja pokrenula peticiju za smenu načelnika Uprave za poljoprivredu (VIDEO)

Komentari: isključeni
Tagovi: ,

Četiri udruženja poljoprivrenika iz Niša pokrenula su peticiju za smenu načelnika Uprave za poljoprivredu Saše Stoiljkovića, jer je, kako kažu, nestručan i doprineo zaustavljanju projekata važnih za razvoj niške poljoprivrede.

Načelnik Uprave Saša Stoiljković za NTV kaže da udruženja koja su uputila molbu gradskim strukturama za njegovu smenu, nemaju podršku članstva, već da to iniciraju njihovi predsednici protiv kojih je nedavno pokrenut postupak zbog nenamenskog trošenja novca iz gradske kase za razvoj poljoprivrede.

U svojoj molbi za smenu, udruženja “Niški povrtar”, “Čegar”, “Cvet juga” i “Niška šansa”, navode da je dolaskom novog načelnika Uprave za poljoprivredu prekinuta saradnja ovog gradskog tela sa poljoprivrednim udruženjima. Kako kažu, svi važni poljoprivredni projekti započeti prethodih godina su zaustaljveni, a subvencije za 2013-tu u iznosu od jedanaest miliona dinara još nisu isplaćene.

Načelnik Uprave za poljoprivredu SašaStoiljković tvrdi da predsednici udruženja koji su uputili zahtev za njegovu smenu nemaju podršku svih svojih članova, jer se nisu ni konsultovali sa njima na skupštinama udruženja.

Poljoprivrednici su svoju molbu za smenu načelnika Uprave za poljoprivredu, osim gradonačelniku, uputili i njegovom pomoćniku za poljoprivredu Jovanu Stojkoviću, resornom većniku Srđanu Aleksiću, kao i zameniku gradonačelnika Ljubivoju Slavkoviću. Ukoliko uskoro ne dobiju odgovor od nadležnih, kako kažu, radikalizovaće svoje poteze.

Povezane vesti