018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Udovički: Bez promena nas čeka grčki scenario i rad za kamate

Komentari: isključeni

Ako se situacija u državi do kraja godine radikalno ne promeni Srbija će doživeti grčki scenario i svi ćemo raditi samo za otplatu kamata, izjavila je potpredsednica Vlade, Kori Udovički.

Udovički je rekla da će se bez tih promena izgubiti poverenje donatora i globalnih finansijera, ali i poverenje Međunarodnog monetarnog fonda sa kojim, kako kaže, moramo da sklopimo aranžman.

Ona je, učestvujući na regionalnoj konferenciji o projektima za mlade, poručila da građani moraju da shvate da nešto što je dobro neće doći tek tako što nam neko daje i poklanja.

“Vlade su ranije popuštale pod pritiskom i očekivanju da se nešto da i tako smo danas došli u situaciju da smo zemlja sa najvećim budžetskim deficitom i da nam je spoljni dug udvostručen za samo nekoliko godina i što je najgore on nastavlja da raste munjevitom brzinom“, rekla je Udovički. Ona je podvukla da građani treba da shvate da promene sada moraju da zabole kako nas kasnije ne bi bolelo još više. Kasnije bi, kako upozorava, došli u sličnu situaciju u kojoj je Grčka. “Bez promena doći ćemo dotle da zemlja više ne bude u stanju da finansira svoje dugove. To je situacija kada je dug toliki da kamate samo rastu i da zapravo svi radimo samo za otplatu kamata“, rekla je Udovički na regionalnoj konferenciji o projektima za mlade.

Upitana da prokomentariše smenu direktora u javnim preduzećima, ona je rekla da će konkursa biti, kao i da se o tome i dalje dogovara u Vladi.

(Tanjug)

Povezane vesti