018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Udes u Zetskoj

Komentari: isključeni
Tagovi: ,

Tri osobe povređene su sinoć oko 20 i 30, kada su se u Zetskoj ulici sudarili automobil “bmw” niške registracije, kojim je upravljao 38-godišnji Nišlija Boban M., i “opel”, za čijim je volanom bio 21-godišnji David B. U nezgodi su teže povređeni Boban M. i putnica u „opelu“, 20-godišnja Anastasija P., i na kućnom su lečenju.

Sudar je, prema navodima policije, izazvao Boban M., jer nije ispoštovao pravilo prvenstva prolaza. U Srbiji je to jedan od vodećih uzroka saobraćanih nezgoda, odmah iza neprilagođene brzine.

Vozači kao najkritičnije tačke navode Knjaževačku ulicu i Bulevar 12. februar, a teško da je neko zaboravio stravičnu nesreću iz 2009. godine, kada je četvoro mladih poginulo, udarivši „mazdom“ u drvo na početku Bulevara Nemanjića. U najvećem procentu stručnjaci kao uzrok nesreća navode ljudsku grešku.

Ranije je veliki rizik bio takozvani zeleni talas duž Bulevara Nemanjića, pogotovo vikendom i u noćnim satima, ali se takvoj nebezbednoj vožnji ipak stalo na put.

U Agenciji za bezbednost saobraćaja ponavljaju da su najčešći uzroci saobraćajnih nezgoda nepropisna i neprilagođena brzina, a odmah zatim i nepoštovanje saobraćajnih propisa, kao i alkohol. U Srbiji se u proseku godišnje dogodi više od 60.000 saobraćajnih nesreća i u njima oko 800 osoba izgubi život, a najviše stradalih je u starosnoj dobi od 18 do 25 godina.

 

Povezane vesti