018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Učestalije stomačne tegobe i prehlade

Komentari: isključeni

U niškom Domu zdravlja kažu da nema stomačnog virusa već da su tegobe pacijenata koji su se javili prošle nedelje najverovatnije izazvane konzumiranjem nedovoljno opranog voća ili lako kvarljive hrane. Kada je reč o infekcijama respiratornih organa, one se uglavnom javljaju zbog konzumiranja hladnih gaziranih pića i vode iz frižidera, što svakako treba izbegavati.

Načelnica opšte medicinske službe Doma zdravlja Danijela Cvetković kaže da se tokom prošle nedelje oko 5 odsto pacijenata Doma zdravlja žalilo da stomačne tegobe, ali dodaje da se ne može govoriti o stomačnom virusu, već najverovatnije o lako kvarljivoj hrani ili loše opranom voću.

Veliki broj pacijenata i u ovim vrelim danima javio se i zbog prehlade. I pored brojnih upozorenja lekara na nepravilnu upotrebu klima uređaja, mnogo je onih koji su se javljali lekarima zbog ukočenosti mišića, pa doktorka Cvetković još jednom upozorava građane da razlika između spoljne i temperature u zatvorenom prostoru ne bi trebalo da bude veća od 8 stepeni.

 

 

Povezane vesti