018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Učestali napadi na kontrolore u javnom prevozu (VIDEO)

Od početka godine registrovano je 12 fizičkih napada na kontrolore gradske Direkcije za javni prevoz. To je dovoljan razlog da se prema nasilnicima pojača kaznena politika, kao i da zaposleni u javnim i komunalnim preduzećima dobiju status službenog lica, kaže direktor Direkcije, Saša Petronijević. U međuvremenu, novi ugovori sa autoprevoznicima obuhvataće i uvođenje video nadozora u autobuse , ističe Petronijevic.

Kontrolor gradskog prevoza, sudeći po podacima o broju napada od početka godine, jedno je od najrizičnijih zanimanja kada su u pitanju poslovi u javnim i komunalnim službama u Nišu. Fizičke i verbalne napade trpe i lekari i medicinske sestre, kao i radnici elektrodistribucije i Parking servisa.

Dvoje kontrolora koji su prošli sa lakšim telesnim povredama na liniji Bubanj – Donja Vrežina, kada ih je napao suprug putnice koja je zatečena bez karte, slažu se da bi trebalo pojačati kaznenu politiku prema nasilnicima. U međuvremenu, Direkcija će pokrenuti inicijativu da vozači i kontrolori dobiju status službenog lica.

Prošle godine dogodilo se oko 40 napada na vozače autobusa i kontrolore Direkcije, dok ih je u Beogradu bilo duplo više zbog čega je tamošnji saobraćajni sindikat još u martu od nadležnih zatražio da radnici GSP-a dobiju status službenog lica.

Povezane vesti

  • zed

    oću i ja da imam status službenog lica …kada mogu oni može svako , završiš osnovnu školu i tražiš karte i eto službenog lica …to ne biva u ozbiljnim zemljama