018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Učenički parlament ETŠ „Nikola Tesla“ ukazao na značaj upotrebe obnovljivih izvora energije (VIDEO)

Od:
Komentari: isključeni

Tokom ovog meseca u 11 gradova širom Srbije obeležavaju se Evropski dani Sunca. U Nišu, o značaju i neophodnosti upotrebe obnovljivih izvora energije ukazao je učenički parlament ETŠ „Nikola Tesla“ na manifestaciji održane u parku Sveti Sava kojoj je prisustvovao veliki broj Nišlija.
U dvadesetak evropskih zemalja sve do 19 maja organizovaće se događaji u kojima nekoliko stotina hiljada aktivista govori o značaju upotrebe sunčeve energije. Kako kažu, potrošene su skoro sve rezerve fosilnih goriva i krajnje je vreme da se energetski problemi reše upotrebom solarne energije.
Deljenjem flajera sa solarnim porukama, izrada sunčevog sata, kao i prezentacijom sistema alternativnih izvora energije, solarnih panela i foto ćelija, učenici elektrotehniče škole, pokušali su da svakom posetiocu manifestacije skrenu pažnju.
Petu manifestaciju „Evropski dani Sunca“ u Nišu, pored učenika iz škole „Nikola Tesla“ podržali su i Mašinski, Elektronski i Prirodno-matematički fakultet, zatim Visoka strukovna škola Niš, Kuća klastera i drugi.