018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Učenici škole „Sveti Sava“ nagrađeni za najbolju predstavu (VIDEO)

Predstava „Moderna Pepeljuga“ učenika OŠ „Sveti Sava“ nagrađena je na Festivalu pozorišta na engleskom jeziku u Novom Sadu, a nakon toga , za učenike i prijatelje škole, izvedena u Pozorištu lutaka u Nišu.

„Modernu Pepeljugu“ na engleskom jeziku odigrali su učenici 8. razreda OŠ „Sveti Sava“. Popularnu bajku, na originalan i kreativan način, približili su novim generacijama, dok su radeći na predstavi imali priliku da usavrše stečeno znanje engleskog jezika.

Na Festivalu pozorišta na engleskom jeziku u Novom Sadu, koji je održan krajem prošle godine, „Moderna Pepeljuga“ osvojila je nagrade u svih pet kategorija- za žensku ulogu, scenografiju, kostime, režiju i predstavu u celini.

Režiju za predstavu „Moderna Pepeljuga“ potpisuju profesorke engleskog jezika Jelena Vracar i Dragana Krstić, dok su scenografiju i kostime izradile njihove kolege. Inače, OŠ „Sveti Sava“ jedina je škola iz ovog dela Srbije koja je učestvovala na Festivalu u Novom Sadu, na kome je i prethodnih godina imala zapažene nastupe.

Povezane vesti

  • Miki

    Kod kalču nema laganje … Bravo :D