018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

U zemljotresu oštećeno 100 kuća

Od:
Komentari: isključeni

KOSJERIĆ, U zemljotresu koji je sinoć registrvan u selu Mrčići kod Kosjerića oštećeno je više od 100 kuća ,dok je jedna porodica evakuisana, izjavio je Tanjugu predsednik opštine Milijan Stojanić.
“Uglavnom se radi o starijim kućama na kojima su srušeni dimnjaci, pali crepovi i pojavile se pukotine u zidovima.U Kosjeriću ima manjih oštećenja na Domu kulture i zgradi opštine”,kaže Stojanić za Tanjug.
Porodica Dragomana Rakića sa dvoje male dece iz sela Rosići evakisana je zbog većih oštećenja na kući.
Šteta se procenjuje, a stručne ekipe su na terenu, izjavio je Stojanić Tanjugu.
U regionu Kosjerića noćas u 01.21 časova po lokalnom vremenu registrovan je zemljotres magnitude 2,5 jedinica Rihterove skale, objavljeno je jutros na sajtu Republičkog seizmološkog zavoda (RSZ).
Intenzitet zemljotresa u epicentru procenjen je na tri-četiri stepena Merkalijeve skale. Zemljotresi ovakvog intenziteta ne mogu izazvati oštećenja na objektima u epicentralnoj oblasti.
Prethodno je u regionu Kosjerića sinoć registrovan zemljotres magnitude 4,6 stepeni Rihterove skale, rečeno je Tanjugu u RSZ. Za sada nema informacija da je prouzrokovao materijalnu štetu.
Zemljotres, čiji je epicentar bio u selu Mrčići kod Kosjerića, osetio se u celoj zapadnoj Srbiji – Užicu, Požegi, Čačku, Lučanima…, ali i u Beogradu, Obrenovcu i drugim mestima.
Kako je rečeno Tanjugu u Republičkom seizmološkom zavodu Srbije, zemljotres se dogodio večeras u 21.47 sati.
Predsednik opštine Kosjerić Milijan Stojanić rekao je Tanjugu da se osetio jak zemljotres, koji je trajao oko 30 sekundi, i za sada nema informacija da je naneta materijalna šteta na objektima.
„Zemljotres je bio jakog intenziteta, trajao je oko 30 sekundi i prethodio mu je jak prasak pre udara. Za sada nema informacija da je naneta materijalna šteta na objektima, ali smo odmah smo aktivirali Štab za vanredne situacije, policiju i vatrogasce, pa ćemo više informacija u toku narednog dana“, rekao je Stojanić Tanjugu.
Pre četiri dana, takođe u regionu Kosjerića, registrovan je zemljotres magnitude 2,7 jedinica Rihterove skale.
Zemljotres kod Kosjerića osetio se i u Čačku, ali je bio slabijeg intenziteta i za sada nema informacija da li je bilo štete.
Gradonačelnik Čačka Vojislav Ilić rekao je Tanjugu da će svakako videti stanje na terenu, odnosno da li je eventualno bilo nekih oštećenja na objektima.
MUP je saopštio da, prema prvim informacijama, nema prijavljene štete i da je provera na terenu u toku.
Zemljotres te magnitude, kako su naveli u Republičkom seizmološkom zavodu, može da dovede do oštećenja na objektima kao što su rušenje dimnjaka i crepova i do manjih pukotina na nosećim zidovima.
Tanjug 09.03.2015 11:02