018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

U Vranju nastavljena izgradnja upravne zgrade elektrodistribucije (VIDEO)

Od:
Komentari: isključeni

Posle šest godina pauze, u Vranju je nastavljena izgradnja upravne zgrade elektroditribucije. Objekat će biti završen za godinu dana, najavio je direktor privrednog društva „Jugoistok“ prof. dr Igor Novaković, čime će biti omogućeno da sve službe budu na jednom mestu. Novaković dodaje da je za njega podjednako važna svaka ispostava i svako područje koje pokriva „Jugoistok“ i najavljuje da će ta kompanija biti jedan od najvećih investitora u 2014.
Novaković je istakao da je „Jugoistok“ nakon ogromnih gubitaka u 2012, prošle godine pozitivno poslovao. To, kaže, omogućava i nove investicije kako bi korisnicima bio garantovan najviši kvalitet usluge. Strategija „Jugoistoka“ u narednih pet godina predviđa veliki broj investicija, a završetak upravne zgrade u Vranju je samo jedna od njih, dodaje Novaković.
Novaković dodaje da je plan da u 2014. godini Jugoistok postane jedan od najvećih investitora, pa će se tako graditi i u drugim krajevima koje ova kompanija pokriva.
Privredno društvo „Jugoistok“ postiglo je veoma dobre poslovne rezultate, što je veoma važno za dalji razvoj elektroenergetskog sistema, rekao je prilikom obilaska savetnik u Ministarstvu energetike Petar Škundrić.
Novaković je dodao i da je završetak grade u Vranju primer odgovornog poslovanja, jer je tenderom predviđeno da izgradnja košta 85 miliona dinara, ali je kroz direktne pregovore ta cena smanjena na 62 miliona. Rok za završetak radova je godinu dana.