018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

U vanrednim situacijama Niš može da očekuje pomoć ICDO-a

Od:
Komentari: isključeni

Srpsko ruski humanitarni centar, koji je smešten u Nišu I Medjunarodna organizacija civilne zaštite ICDO iz Ženeve, potpisale su danas Pravilnik o razmeni informacija. On podrazumeva I praktičnu pomoc ICDO a, savetima I opremom, ukoliko dodje do neke vanredne situacije u Srbiji, poput poplave ili požara..

Stavljanjem potpisa na Pravilnik o razmeni informacija, Srbiji je danas I zvanično omogućeno, da ukoliko dodje do nekih vanrednih situacije, poput poplave ili požara, može da računa na svu raspoloživu pomoć Medjunarodne organizacije civilne zaštite ICDO čije je sedište u Ženevi.
Ova organizacija, I do sada je pomagala Srbiji. Što obukama, što doniranjem opreme Sektoru za vanredne situacije…

Srbija još uvek nije član ove organizacije, ali sve su šanse da će na proleće postati
Medjunarodna organizacija civilne zaštite ICDO postoji punih 85 godina. Obučava I stručnjake ali I stanovništvo za reagovanje u vanrednim situacijama. Koriste najsavremeniju tehnologiju I imaju saradnju sa preko 100 eksperata u sferi civilne zastite.

Obučavanje se odvija svuda u svetu, tačnije u devet regionalnih centara I 10 partnerskih centara I instituta. Imaju odlično iskustvo I u obučavanju na daljinu, odnosno putem on line konferencija.